برنامه "رو به فردا" از همان آغاز مورد استقبال اهالی میدان سیاست و رسانه قرار گرفت؛ آنقدر که برخی عنوان 90 سیاسی را برایش برگزیدند. سه شنبه شب نوبت به مصطفی کواکبیان و حسین شریعتمداری رسید تا از انتخابات و مسائل پس از آن بگویند و راهکارهای برون رفت از شرایط کنونی را مورد بررسی قرار دهند.
به گزارش رجانیوز در این گفتگوی صریح که کواکبیان از همان آغاز نام مناظره بر آن گذاشت، هر دو طرف بر نقاط مشترکی تاکید کردند. عدم مرزبندی رهبران اصلاحات با خارج از مرزها نقدی بود که هر دو به نوعی آن را وارد می دانستند؛ هر دو معتقد بودند آمریکا و معاندان خارجی برای کشور طرح ریزی داشته اند؛ هر دو اغتشاشات، حمله به اموال عمومی، پاره کردن عکس امام، اهانت به سیدالشهداء و شعارهای ساختارشکنی چون "نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران" را محکوم کردند و معتقد بودند باید این جریانات بعد از انتخابات خاتمه پیدا کند.
آسیب هایی که کشور در حوزه مختلف اعم از اقتصادی در شرایط کنونی می بیند، از جمله نگرانی های هر دو طرف بود. البته در این میان بر سر اینکه چه کسانی بانی ماجرا بودند و مجرم اصلی ماجرا کیست، اختلاف نظرهایی وجود داشت. شریعتمداری معتقد بود عده ای در داخل فرمول فتنه ای را دنبال کردند که در خارج تئوریزه شده بود؛ در عین حال کواکبیان بر این باور بود که نباید همه را آمریکایی خطاب کنیم و سایرین نیز اشتباهاتی داشته اند. همین طور بر سر راهکار نهایی برون رفت نیز بحث هایی صورت گرفت.
برنامه رو به فردای سه شنبه آن قدر صریح بود که بتواند یادآور مناظره های زمان انتخابات باشد. و اتفاقا کواکبیان به توصیه رهبری در خصوص تداوم مناظرات آن روزها نیز اشاره کرد و این برنامه را گامی در همان راستا خواند. رهبر انقلاب در نمازجمعه بعد از انتخابات با اشاره به مناظرات فرموده بودند:«اما این رقابتها و مناظرات، که ابتکار مهمى بود؛ ابتکار جالبى بود؛ خیلى صریح بود، خیلى شفاف بود، خیلى جدى بود. این مناظرهها تو دهن آن کسانى زد که از بیرون تبلیغ میکردند که این رقابتها نمایشى است، واقعیت ندارد. دیدند نخیر، واقعیت دارد؛ جدى در مقابل هم ایستادهاند، با هم بحث میکنند، با هم استدلال میکنند. بنابراین مناظرهها و گفتگوها بسیار از این جهت مثبت بود.»
دراین مناظره ابتدا کواکبیان گفت از صدا و سیما تقدیر می کنم هرچند دیرهنگام بود اما بالاخره به فرمایش مقام معظم رهبری در 29 خرداد مبنی بر اینکه مناظره ها ادامه پیدا کند عمل کردند وی افزود به سهم خودم چون در فراکسیون دانشگاهیان مجلس خادم هستم. ترور ناجوانمردانه و شهادت دکتر مسعود علی محمدی استاد دانشگاه فیزیک تهران را به دانشگاهیان به ویژه خانواده مکرم و معززشان تسلیت عرض می کنم.
سپس حسین شریعتمداری نیز گفت شهادت اقای مسعود علی محمدی را تسلیت عرض می کنم و به قول حضرت امام رضوان الله تعالی علیه اینگونه اقدامات کور نه فقط مانع جهش انقلاب اسلامی نمی شود بلکه نشان دهنده ضعف دشمنان است و شاهد حرکت بزرگتری خواهیم بود .
در ادامه مجری برنامه سوال کرد شاید بهانه اصلی برنامه مستقیم تلویزیونی رو به فردا ماجرای نهم دی امسال بود که در واقع واکنشی بود به حوادث روز عاشورا خلاصه اینکه درباره چرایی و چیستی 9 دی سوال مطرح است و چرا چنین روزی خلق می شود.
کواکبیان گفت بله سوال خوبی است من معتقد هستم که مردم ما در طول تاریخ نشان داده اند که هیچ وقت از ارزشهایشان کوتاه نمی ایند و حتی شخصیتی مانند حضرت ابا عبدالله الحسین غ که واقعا الگوی اصلی انقلاب ما بودند و حتی امروز شیعیان حوثی در یمن مسلمانان فلسطین در غزه و حزب الله لبنان همه به خاطر الگوگیری از اصول شهادت طلبانه اقا امام حسین است
وی اضافه کرد مردم تحمل نمی کنند که یک عده ای بیایند روز عاشورا و به مقدس ترین مقدسات توهین کنند حال غیر از اینکه به بحث ولایت فقیه و قانون اساسی هم که توهین شود قطعا مردم ما از این ارزشها هیچ وقت نمی گذرند
مدیر مسئول روزنامه مردمسالاری گفت بدون تردید 9 دی مردمی بود برخی ها می خواهند روز نهم دی را محدود کنند به جناح و یا کاندیدای خاصی اما مردم به خاطر دفاع از اعتقاداتشان و قانون اساسی امدند و قطعا همانطور که رهبری فرمودند این روز ماندگار است و همان روز هم به نظر من یک کارهای انحرافی شد به برخی از شخصیت ها که دخلی به این ماجرا نداشتند توهین هایی صورت گرفت و صدا و سیما هم که بطور مستقیم پخش می کرد ان را منعکس کرد و من به صلاح نمی دانستم اما در هر حال معتقدم مردم حرکت خوبی از خودشان بروز دادند و جاودانه شد .
سپس مدیر مسئول کیهان گفت نهم دی ماه با حضور بی نظیر و کم نظیر مردم پاسخی بود به هفت ماه تحمل اهانت های یک جریان سازمان یافته بیرونی و درونی به مقدسات مردم تا اینکه روز عاشورا ماجرا به اهانت به ساحت مقدس اباعبدالله الحسین کشیده شد خوب طبیعی بود که مردم به خشم امده و خشم ها را بنا به دلایلی فرو برده دیگر نمی توانستند تحمل کنند وی افزود ان روز مردم به همه دشمنان بیرونی و دنباله رو های داخلی انها نشان دادندکه پای ارزشهای اسلام ایستاده اند و به هیچ وجه حاضر نیستند گوشه ای از ان کوتاه بیایند .
شریعتمداری اضافه کرد به همین دلیل امروز روزی ماندگار شد روز فصل هم بود مثل خود عاشورا روز فرقان هم بود مثل خود عاشورا روز عاشورای 61 هجری خطها کاملا مشخص شده بود امدنی ها امدند رفتنی ها رفتند نهم دی ماه نیز چنین روزی بود و مسئله جناحی نبود .
وی افزود اساسا ماجرای اخیر جناحی نیست این طور نیست که در این ماجرا یک طرف یک جناح باشد و طرف دیگر جناحی دیگر باشد
شریعتمداری اضافه کرد اصلا ماجرا تقابل یک جریان فتنه سازمان یافته با مبانی و اصول انقلاب است بنابراین طبیعی است که بسیاری از کسانی که قبل ها پیش تر از ان متوجه ماجرا شدند صف خود را جدا کردند
سپس مجری در سوالی خطاب به کواکبیان گفت اقای شریعتمداری کلمه فصل را بکار برندند که مقام معظم رهبری از تعبیر اتمام حجت استفاده کردند که نهم دی حجت را تمام کرد شما این تعبیر را چگونه می بینید و چطور این تعبیر را می توان دریافت کرد
کواکبیان گفت در اینجا بگویم که بنده سخنگوی هیچ کس نیستم و مسئول حرفهای خودم هستم والسلام
وی افزود در تعبیر اتمام حجت من به نکته ظریفی معتقد هستم و اینکه تا چه وقت می خواهیم جریان پس از انتخابات را کش دهیم هم اتمام حجت است برای دنیا هم حاکمیتهم مسئولان و همه بالاخره 7 تا هشت ماه از انتخابات گذشته است
کواکبیان گفت من از روز اول حتی قبل از اصولگرایی مجلس گفتم که فرمایشات رهبری و قانون اساسی را فصل الخطاب قرار دهیم و نباید این بحث ها ادامه پیدا کند منتهی افراط کاری ها نمی گذارد
وی اضافه کرد نمی خواهم بگویم که لزوما یک طرف باعث شد اما بالاخره حوادث را کشاند به اینجا بنابراین باید یک جا این مسئله را تمام کنیم کواکبیان افزود به نظر من اتمام حجت برای همه است هم جریان افراطی که نمی خواهد این ماجرا تمام شود هم جریانی که واقعا از ان طرف دارد خط و ربط می گیرد هم مسئولان قوای دستگاه سه گانه که هر کدام باید به مر قانون و به وظایف خود عمل کنند هم جریان های خودسری که بر خلاف قانون اقداماتی می کنند
کواکبیان افزود البته تعبیر رهبری این بود که اینها کمک به دشمن است فکر نکنیم که دلسوزانه کارهایی می کنیم یعنی اتمام حجت برای همه افراد است برای مجلس برای نیروی انتظامی وهمه مجری گفت منظور شما عمل سه قوه به مر قانون چیست .
کواکبیان پاسخ داد ان کس که مسئول صدور مجوز است صادر نکند ان هم خلاف قانون عمل کرده است اگر کسی که امده به ارزشهای نظام توهین می کند باید مجازات شود ان کسی هم که می خواهد به سزای عملش برساند ان فرد هم نباید خلاف قانون عمل کند .
وی تصریح کرد من معتقد هستم که مر قانون یعنی یک سیستمی که تمام اجزایش را باید با هم ببینیم قانون اساسی یک محور و فصل اصلی به نام ولایت فقیه دارد اما یک فصلی دارد و اصول دیگری نیز دارد .
کواکبیان گفت متاسفانه برخی از دوستان ما می خواهند بخش دیگر مغفول بماند بحثی هم نیست دادگاههایی که صدا و سیما پخش می کرد درمجلس گفته بودم قانون اساسی می گوید که اصل وجود هیئت منصفه سیاسی هم ضروری است و منکر این نیستم این یک دادگاه سیاسی بود هیئت منصفه نداشتیم اگر نداشتیم چرا باید اینگونه دادگاه برگزار می شد بعدها دیدیم رئیس جدید قوه قضایی تشریف اوردند این قصه بهم خورد .
کواکبیان گفت مر قانون برای همه است همه کسانی که در این نظام می خواهند زندگی کنند و مدعی دلسوزی برای مردم هستند باید ببینیم که راهکار اساسی رعایت قانون است .
وی افزود واقعا جای تاسف دارد که پریروز شنیدیم به منزل شهید صدوقی حمله شده است یا به منزل شهید دستغیب یا در کرمانشاه به منزل اقای زرندی و یا در جای دیگر این اتفاقات می افتد و صدا و سیما چیزی نمی گوید .
کواکبیان اضافه کرد من در مجلس گفتم همانطور که واقعه روز عاشورا و ان بی حرمتی صددرصد محکوم است کسی که این جنایت را مرتکب می شود افرادی هم که به این مکان حمله می کنند محکوم هستند فرقی نمی کند اما صدا و سیما یک کلمه از ان نمی گوید و حق هم است این مسائل را بگوید اما چرا ان مسائل را نمی گوید مر قانون به شما صدا و سیمایی ها بر می گردد به ما مجلسی ها برمی گردد به دستگاه قضایی و نیروهای دلسوز بر می گردد حال کاندیداهای ریاست جمهوری نیز یک طرف بحث هستند و همچنین نیروهای امنیتی همه باید به مر قانون عمل کنند.